poco per pochi

Five grape varieties, indigenous and international, refined for 2 years in 5 different types of barrique.

Grapes: 5 different varietals, indigenous and international
Training system: spurred cordon
Vine density: 3500 / hectare
Type of soil: calcareoys clayey
Altitude: 150 metres above sea level
Age of the vineyards: 20 years
Time of harvest: mid- late September
Fermentation: le uve vengono raccolte con un leggero grado di surmaturazione; segue vinificazione in rosso a bassa temperatura (max 27°C) per 8-12 giorni, svinatura e passaggio in barrique nuove da 225 L. La fermentazione ealcolica termina in legno e la fermentazione malolattica si attiva naturalmente poche settimane dopo la fine della fermentazione alcolica.
Ageing: in barrique per 24 mesi, con le fecce fini nei primi 8-9 mesi.
Refining: in bottle for at least 12 months.
Ageing potential: Poco per Pochi is a wine with a long life ahead of it. Open after 5 years from its vintage.
Description: elegant ruby red, with pleasant notes of red fruits (plums, blackberries and cherries) and spices, well blended together. Full-bodied, dry yet round on the palate, with a fruity and elegant finish and round tannins.
Pairing: perfect with cured meat, con antipasti a base di salumi, primi piatti con sughi di carne e secondi di carne.
Temperatura di servizio: 16°C
Bicchiere ideale: un ampio calice tipo Bordeaux.